077-2083133
Wij zijn tot 18:00 geopend

Brandblusser controle

Het is een fijne gedachte dat uw brandblusser werkt wanneer u het écht nodig heeft! U als eigenaar heeft de plicht de blusmiddelen in een goed werkende staat te houden. In de Nederlandse normen NEN2559, NEN2659  en NEN 671-3 is het onderhoud van blustoestellen en brandslanghaspels vastgelegd. U kunt bij ons uw brandblusser laten keuren door een Kiwa NCP erkend en REOB gecertificeerde keurmeester. Het is ook mogelijk om brandhaspels en/of brandblussers (bij meer dan 5 blussers) te keuren op locatie. 

U kunt uw brandblusser naar onze winkel brengen op: 19 en 20 februari

De keuring vindt plaats bij Joop Goossens Tuin en Park, Industriestraat 25 in Horst op woensdag 21 februari. Het keuren op locatie is donderdag 22 februari.

Wat houdt een controle in?

Een brandblusser dient jaarlijks te worden gecontroleerd door een REOB-gediplomeerde monteur van een door het NCP gecertificeerd REOB-bedrijf.  
In het 5e jaar na productiedatum van een schuimblusser of het 10e jaar na productiedatum van een poederblusser wordt het toestel onderworpen aan een uitgebreide controle. Waar nodig worden de vullingen vernieuwd, of wordt de blusser gereviseerd. In de meeste gevallen zijn de kosten hoger dan de aanschaf van een nieuwe brandblusser.

Wanneer uw brandblusser afgekeurd wordt kunt u bij ons een nieuwe brandblusser kopen, de kosten voor controle komen dan te vervallen.   

U kunt zich opgeven door onderstaand formulier in te vullen:

© Joop Goossens Tuin & Park 2018
Created by