077-2083133
Wij zijn tot 18:00 geopend

Slijpservice

Slijpen van uw heggenschaar

Het is belangrijk dat de messen van uw heggenschaar scherp zijn. Dit is niet alleen beter voor uw machine maar ook voor de heg. Wanneer de messen bot zijn raakt de heg beschadigd en zal hieronder lijden, daarnaast moet de motor harder werken wat niet goed doet aan de levensduur van de machine. U kunt bij ons terecht voor het laten slijpen van uw heggenschaar. 

Het is aan te raden om tijdens het scheren de messen regelmatig in te spuiten met een harsoplossende heggenschaarspray zoals de Bio Heggenschaarspray van Agealube. Door het snoeien komt er vocht vrij wat roest veroorzaakt tussen de messen en de hars doet de messen verkleven. Door regelmatig de messen te behandelen met de heggenschaarspray blijven de messen in goede conditie waardoor ze langer scherp blijven en de motor minder hard hoeft te werken.

Slijpen van uw kettingzaag

Ook hier geldt, een scherpe ketting zorgt voor een langere levensduur van uw kettingzaag! U kunt bij ons terecht om de ketting te laten slijpen maar u kunt ook zelf de ketting scherp maken met een vijlenset. Wij adviseren u hoe u dit het beste kunt doen. 

Bij het zagen is het belangrijk dat de ketting goed gesmeerd wordt. Hou de conditie van de ketting goed in de gaten en check regelmatig de kettingspanning. U kunt alleen al aan het zaagsel zien of de ketting nog scherp is, hoe fijner het zaagsel, hoe botter de zaag. 

Slijpen van veescheermessen

Wanneer de scheermessen scherp zijn is het resultaat veel mooier en strakker en bent u sneller klaar. Zorg er ook voor dat de vacht schoon is, door een vuile vacht worden de messen snel bot. Wanneer u de vacht een dag van tevoren wast zal dit ook een beter resultaat geven. 

Smeer u messen regelmatig met olie tijdens het scheren, hierdoor blijven de messen soepel lopen en slijten ze minder. Let er ook op dat de messen niet te strak staan, dit voorkomt dat de motor warm loopt. Na iedere scheerbeurt maakt u het veescheerapparraat goed schoon. 

Wij slijpen alle soorten veescheermessen.  

Heeft u nog vragen of het slijpen van messen of ketting?

Neem contact op

© Joop Goossens Tuin & Park 2018
Created by